Groentespiesen

Geplaatst op zondag 29 juli 2012 @ 16:12 , 244 keer bekeken

Recept.jpg

Ingrediënten:
24 cherrytomaatjes
1 rode paprika
1 gele paprika
1 courgette
12 kleine champignons
24 zilveruitjes
8 takjes (platte) peterselie
6 takjes basilicum
1 dessertlepel sojasaus
ruim 1 dl olijfolie
sap van 1 ½ citroen
peper, zout

Bereidingswijze:
Leg de houten spiesen eerst een uurtje van tevoren in ruim koud water.
Halveer de paprika’s, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd ze in grote blokjes. Snijd de courgette in plakjes. Borstel de champignons schoon. Laat de zilveruitjes goed uitlekken.Hak de peterselie en basilicum fijn. Meng de helft van de kruiden met de sojasaus, olijfolie, citroensap, peper en zout. Rijg de groenten en de zilveruitjes, afgewisseld aan spiesen en leg ze in een platte schaal. Schenk de marinade eroverheen en laat de spiesen, afgedekt, minimaal een half uur marineren op kamertemperatuur. Keer tussentijds een maal. Grilleer de spiesen vervolgens in circa 10 minuten op de barbecue (of onder de ovengril of in de grillpan), onder regelmatig keren. Bestrooi met de overgebleven kruiden en serveer met de marinade.

Serveren met bijvoorbeeld een gepofte aardappelen met kwark of crème fraîche en bieslook of Frans stokbrood.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: