Sate uit Cambodja

Geplaatst op zondag 29 juli 2012 @ 16:12 , 287 keer bekeken

Recept.jpg

Ingrediënten:
500 gr mager rundvlees b.v. entrecote in dunne plakjes gesneden
2 eetlepels arachide-olie
1 stengel gekneusde citroengras (sereh)
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 bosuitje, fijngehakt
1 eetlepel donkerbruine suiker
2 eetlepels vissaus
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel oestersaus
1 eetlepel limoensap
1 theelepel koenjitpoeder 
1 eetlepel geraspte santen (blok)
1/2 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel vers gemalen zwarte peper
fijngehakte verse rode Spaanse pepers naar smaak

Voorbereiding:
Meng in een grote schaal alle ingredienten, behalve de arachideolie, goed door elkaar.Voeg er dan de olie aan toe en laat dit enkele uren (het liefst een nacht) in de koelkast afgedekt marineren.

Bereidingswijze:
Rijg de stukjes vlees aan satestokjes en leg ze op de barbecue (dat is wel het lekkerst), onder een grill of gebruikt een grillapparaat.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: